Vecka 45

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 45

För ovanlighetens skull kan vi skriva att vi har haft en lugn vecka. Många barn har varit borta och inga extra ”jippon”.

Vi har haft gemensam avslutning på språk-, natur- och mattegruppen med lekar, sagosläsning och målande.

Barnen har pysslat lite till fars dag, alla ville det. Som vi redan sa till några föräldrar så är detta en het potatis inom förskolevärlden. Många anser att det är kommersiellt och att någon kanske inte har sin pappa. Men eftersom vi är så liten grupp och så inte är fallet så tänker vi att om barnen vill så får dom.

Vi var på Brunnagården i torsdags som vanligt. Hacer höll i programmet och barnen har blivit jätteduktiga på att lyssna och ta instruktioner. I början av terminen var det roligast att bara springa omkring så fort som möjligt och gärna krocka med alla kompisar. Nu går de direkt in i stora rummet och sätter sig i en cirkel och väntar på vad vi ska göra. Kul!

Det är ju som ni märker ovanligt varmt för att vara november. Det har gjort att vi är ute längre på förmiddagarna och sen oftare är inne på eftermiddagarna när det blir mörkt snabbt. Om värmen håller i sig är det kanske dags att fundera på hela utedagar igen! 🙂

Vi fortsätter vårt projekt under nästa vecka, vi är nu inne på hur grottmänniskor levde och tiden därefter. Sen pausar vi för julaktiviteter och tar upp det i januari igen.