Vecka 43

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 43

Vi har haft en intensiv vecka proppat med aktiviteter varje dag. Vi började veckan med fotografering och lunch hos Hacer. Folk brukar säga att vi som pedagoger har ett stort tålamod med barn men det är nog ingenting jämfört med fotografen. Hon var lika glad oavsett om det behövdes 2 eller 22 knäpp för att bilden skulle bli bra. Många barn grimaserade, tittade åt en annat håll precis hela tiden eller ramlade av stolen. Men det gick till slut!

I tisdags hade vi grupperna, det var fint väder och varmt så vi var ute länge. Vi har ett par veckor kvar på dem innan vi gör ett uppehåll till vårterminen. Efter lunch var det fullt fokus på halloweenskapande.

Så kom höstfesten, vi vill tacka för all hjälp med skjuts fram och tillbaka till Lillsjön, det underlättar verkligen för oss när vi kan ta bilarna istället för bussen. Där hade vi först lekar, tipsrunda och skattjakt i skogen. Sen lekte vi vidare inomhus med katt-, spök- och pumparace, häxkvastleken, stoppa ner handen i hinkar med äckligt innehåll och leta efter en spindel och läskiga sagor. Och till slut lunch och halloweendisco!

Vi firade Nallens dag med pyjamasparty i torsdags! Vi var först på Brunnagården och alla fick berätta vad sin nalle heter. Efter detta hade vi dans och rytmik som vanligt. Denna gång var det Maria som höll i programmet. Det blev både Bamse-uppdrag, ärtpåsetävling och yoga. Hemma fortsatte vi med att utforska och jämföra alla nallar.

Nästa blogg kommer vecka 45!