Vecka 42

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 42

Den här veckan har gruppen haft inskolning, vi hälsar vår nya kompis välkommen till oss. Då det är ett litet syskon som börjar känner vi redan familjen, det är så roligt när syskonen börjar som vi följt från att de var alldeles nya till världen. Hela gruppen involveras som vanligt i inskolningen på olika sätt.

Vi har haft en fantastisk höst vilket fint väder vi fått njuta av, men nu känner man att det börjar bli kallare och några barn fryser om fingrarna. Tänk på att tunna vantar ofta inte räcker hela dagen nu. Dags för varmare vantar.

Torsdagar på Brunnagården uppskattas mycket av våra barn. Den här veckan hade vi först en gemensam samling med fokus på matematik och uppmärksamhet. Därefter hade vi miniröris och avslappning, vi avslutade med lite kullerbyttor. Tanken på Brunnagården är just att vi har rörelse i olika former, målen är att

*Barnen ska få utlopp för sin energi,

* Barnen ska få möjlighet att utveckla motorik och koordinationsförmåga,

* Barnen ska få bättre kroppsuppfattning och förstå vikten av att ta hand om kroppen så den mår bra.

*Barnen ska få röra på sig, att röra på kroppen ökar koncentrationsförmågan.

*Aktiviteterna skapar gemenskap i gruppen, mycket kretsar runt samarbete i rörelserna och lekarna.

På måndag nästa vecka har vi fotografering på måndag. Vi hoppas på fint väder även då, då vi önskar ta bilderna utomhus.

På onsdag nästa vecka har vi höstfest på Brunnagården. De som vill får gärna komma utklädda. Vi kommer vara vid Lillsjön hos vår kollega Maria.

Mycket som händer nästa vecka, på torsdag är det nallens dag vilket vi uppmärksammar. Så barnen som vill får gärna ta med en nalle hemifrån, glöm inte märka den som allt annat.