Vecka 41

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 41

Språk, natur och mattegruppen har kommit halvvägs och det är kul att se hur taggade och nyfikna barnen är varje gång! De lyssnar uppmärksamt och är ivriga att prova själva, oavsett om det gäller att studera svampar, rimma, hitta på ord eller räkna kaplastavar. I språkgruppen fick var och en ha en ögonbindel och de andra spelade varsitt instrument. Det gällde då att både lyssna och gissa vilket instrument. Orden är inte helt lätta heller; xylofon, rörblock, triangel, trumpinnar, tamburin osv.

De yngsta tycker det är kul att rimma just nu, så det har vi gjort med alla barn. De älskar trolleri-rimsångleken. Den avslutas alltid med att en leksakskrokodil snurrar runt och pekar på ett av barnen och så börjar den röra sig mot det barnet med öppen käft. Ni kan ju gissa om alla barnen börjar springa runt och skrika eller inte! :))

De äldsta barnen var på teatern ”Kiseldalen” i onsdags. Härligt när de kan göra en teater spännande bara med musik och cirkuskonster, utan att de yttrar ett enda ord.

I torsdags var det ”premiär” för Brunnagården. Det var en hit! Vi kommer vara där nästan varje torsdag resten av terminen. I huvudsak kommer vi hålla på med rörelselek men även dela in oss i mindre grupper och ha lite skapande. Hacer och Marias grupp är också där.

Vi påminner om planeringsdagen på måndag! På tisdag börjar en ny liten stjärna hos oss, ni är såå välkomna!