Vecka 40

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 40

Veckan startade med Internationella barndagen och vi bestämde oss för att fokusera lite på barnkonventionen under veckan och då främst allas lika värde: Att alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter, inget barn får diskrimineras. Vi har läst böcker och sett på någon kortfilm. För att symbolisera hur alla är olika men ändå lika viktiga byggde vi pussel där en bit saknades. Några barn har också ritat sitt eget självporträtt på ett pussel. Vi har också jämfört olika utseenden på dockor och gosedjur och pratat om olika känslor med hjälp av ”Liten och Trygg-korten”.

Barnen har också byggt pusslet som ni föräldrar byggde på föräldramötet. Barnen vann med 27 sekunder så nu väntar pannkakstårta.

Naturen svämmar över av vackra färger just nu och vi har passat på att plocka in lite fint naturmaterial tillsammans. Får se vad barnens fantasi kan skapa av detta?

När vi var ute under veckan började barnen se mönster, först på avloppsbrunnarna och därefter överallt. Så roligt hur de själva upptäcker matematiken och vi bara kan haka på.

Nästa vecka kommer fotografen på måndag. Vi hoppas på fint väder då vi önskar ta bilderna utomhus.

På onsdag åker barnen födda 2017 till kulturhuset för att se på cirkusföreställningen Kiseldalen.

Passar även på att påminna om att verksamheten är stängd för planeringsdag måndag den 17/10

Vi hörs av på söndag för att se hur vi startar kommande vecka.