Vecka 39

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 39

Vi vill såklart börja med att tacka för uppslutningen till föräldramötet och den otroligt trevliga kväll vi fick tillsammans. Det måste vi göra om.

Två härliga höstveckor har passerat och vilket fint väder vi fått njuta av. Naturgruppen har fokuserat på svampar under dessa veckor, det har varit så intressant att det spridit sig till hela gruppen. Alla har vi letat svamp i skogen, mest harv i hittat giftiga svampar, men även de är fina att titta på och spännande att titta på i mikroskop. Vårt mikroskopägg har varit med oss ut i skogen under de här veckorna.

Språkgruppen höll sig inomhus i måndags eftersom det var ett himla åskoväder på förmiddagen. Vi hade lite 112-tema eftersom samma grupp skulle till brandstationen dagen efter.

I vårt projekt lämnar vi nu dinosaurierna och vulkanen och läser just nu böcker om evolutionen.

Barn födda -17 och -18 var på en musikteater om brandsäkerhet på Brandstationen i Bro. Bara att få vara där bland brandmän och brandbilar var spännande. Sedan var teatern bra och lärorik och musiken som framfördes av en stor orkester var pampig, en av barnens storebror var med i orkestern, mycket duktig var han och alla andra, kul att få se.

Vi lovade att återkomma den här veckan om Lucia och vi kan nu bekräfta datumet, vi kommer fira Lucia den 13/12 som planerat och vi kommer vara inne på Brunnagården!

Det har varit lite bortfall på barn den här veckan så barnen har inte kunnat utmana er föräldrar på de 13 pusslen än. Dock testade några barn och med tanke på tiden det tog ser det inte bra ut för ”föräldra-laget!”

Nästa vecka är det internationella barndagen på måndag, det kommer vi uppmärksamma hela veckan.