Vecka 37

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 37

Nu är vår vulkan klar och nästa vecka väntas det bli ett vulkanutbrott. Förutom att vi har skapat och målat tillsammans har vi också läst och sett olika klipp om vulkaner. Några nya ord vi hört från barnen under veckan förutom vulkanutbrott är även lava, magmakammare, krater. Det är så roligt att höra allt barnen lär sig och se deras entusiasm.

Onsdagens utflyktsdag blev en skön skogspromenad i vår närmiljö. Vi förstod att många barn var väldigt trötta på kvällen, det kan vi verkligen förstå. Tänk att vi gick nästan hela spåret som utgick från ”pulkabacken” i Gröna Dalen, lunch åt vi på ”Svarta ön”. Skogen är verkligen vacker nu, vi såg mycket svampar, stora, små, färggranna, ätliga och giftiga. Vi kunde med barnens ögen se ugglor i barken på en björk, sommarskuggan, en snigel från en kvist och mycket mer. Alla barnen var uppmärksamma på naturen och vi gissar att de njöt lika mycket av dagen som vi gjorde.

Önskelek på samlingen en dag var bro bro breja. En klassisk lek som slutar med dragkamp. Den här dagen var det extra kul tyckte barnen när alla barnen hamnade på ena sida och de lyckades dra omkull Catrine som stod ensam på andra sidan. Barnen skrattade gott och då slog det oss att gruppen vi har just nu är alltid väldigt glada, och tycker om att leka lekar då vi alla är tillsammans, de är otroliga på att samarbeta och de äldre lär hela tiden de yngre.

Nästa vecka ser vi så fram emot föräldramötet på fredagen. Ska bli så trevligt att få träffa er alla och få äta middag tillsammans. Att vi äntligen kan träffas så här ser vi som lyxigt då vi märkt att under coronaåren har det varit ont om möjligheter för er föräldrar att ses och skapa nätverk.