Vecka 36

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 36

Oj vad vi alla lär oss mycket om dinosaurier den här veckan. I tisdags var våra äldsta barn på utflykt till Naturhistoriska riksmuseet. Att få se skeletten från dinosaurier, se hur stor en insekt kunde vara under kritaperioden var spännande. Många dinosaurier kunde bli 100 år, precis som våra havssköldpaddor fick vi lära oss på museet. På Cosmonova såg vi filmen: En sköldpaddas resa. Tänk att en sköldpaddas hjärta slår med ett slag/ minut, därför kan den vara under vattnet i sex timmar innan den behöver hämta luft igen. En lärorik dag. Det är så trevligt när vi är på utflykt med era barn, de lyssnar, är intresserade och det är så roligt att vara iväg med dem.

Vi hade bakdag med de sju yngsta samma dag. Det var lite av en utmaning kan vi säga. Av någon anledning ser det så himla ordnat ut på fotona, där en och en kavlar eller spritsar ut sylt med pekfingret. Det såg inte så himla ordnat ut i köket efteråt. :)) Men det blev många varianter på dinosauriekakor. Jättegoda! Och de sparade några till föräldramötet!

I torsdags grävde vi upp ”dinosaurieskelett” ur sandlådan. När en dinosaurie dog i leran, sjönk den ner och täcktes av lera. Under miljontals år har leran blivit till sten. Dinosauriens sten och tänder har också blivit till sten. Så i torsdags ”hittade vi” dinosaurieskelett i sandlådan. De yngsta barnen hittade ett skelett som de med hjälp av spadar och penslar kunde få fram medan de äldre behövde knacka fram skelettet de hittade ur sten. Försiktigt, försiktigt hackade vi fram skelettdelarna bit för bit. Den sista delen att hacka ut har vi sparat till den som tyvärr blev sjuk nästan hela veckan. (Och en hel del andra uppdrag väntar också på dig.)

Nästa vecka har vi en utflykt i närområdet. Vi bestämmer dag efter vädret.