Vecka 35

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 35

Så himla roligt att vara igång igen! Det är alltid så häftigt att se hur barnens gruppdynamik förändras efter sommaren. De som varit näst äldst är äldst helt plötsligt och tar för sig på ett annat sätt och de yngre känns mycket äldre på bara några veckor. Första veckorna flyter nästan alltid på jättebra, vi har alla saknat varandra!

Inskolningen med vår lilla ett-åring har gått löjligt bra. Men så började ju hon egentligen redan i våras lite smått så inte så konstigt kanske. Att ha storebror här underlättar ju också.

Vi är i startgropen för vårt nya projekt; ”Närmiljön då och nu”. Barnen har visat intresse för vår historia, varje dag har vi hört frågor som ” Men vad åt man på om det inte fanns tallrikar?” ”Varför finns inga dinosaurier nu?” ”Eller gör det det?” ”Fanns det regnbågar när dinosaurierna levde?” Så vi vill så klart ta till vara på detta och börja forska tillsammans med barnen. ”Hur var det då och hur är det nu?”

Vi har kickat igång utegrupperna tillsammans med Hacer också. De äldsta kommer har mest språk denna termin, mellan mest natur/ Grön Flagg och de yngsta matematik.

Fyraåringarna var och så föreställningen ”Öar”, den var riktigt bra, de fick vara med själva och prova olika instrument och dansa. Hoppas den kommer tillbaka längre fram.

Utflykten till Drömparken/ IP var också lyckad. Vi tillbringade mycket tid med olika stafettlekar på IP. Vissa krävde mycket samarbete mellan barnen och det är alltid roligt att se vilka egna ”lösningar” de kommer på. Hur hoppar man effektivast/ snabbast som en groda i en rockring?

Vi har lagt ut aktivitetskalendern för terminen, kolla på den om ni inte redan gjort det. Nästa vecka utflykt till Naturhistoriska för barn f.-17 och -18. Och vi ser fram emot föräldramötet/ middagen den 23/9!