Vecka 22

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 22

Sista bloggen för denna termin! Och som vanligt, vart tar tiden vägen?!? Vi har nästan avslutat sagoprojektet, vi ska bara slutföra den gemensamma boken. Lite roligt att alla barn ville delta, även de yngsta.

Gruffalo-gruppen hade lite uppdrag där de skulle hämta olika saker. Det vanliga är att man säger typ ”hämta en röd och rund sak”. Men många tyckte det var alldeles för lätt så vi fick lägga till både ett och två adjektiv till. ”Hämta en lång, gul och lätt sak.” Och vips kom de tillbaka med Bibbi i Babblarna. Imponerande! Också mycket imponerande att de genast är villiga att hjälpa nån kompis som kört fast.

Gruppen luftballongerna har sjungit, rimmat och ramsat massor sista veckorna. Sångpåsen har återigen blivit en favorit. Ett av barnen i gruppen upptäckte mönstret på sångpåsen -Titta! vit, röd, vit, röd, vit…. Passade då på att läsa boken om när Rutan och Randan hittar mönster och därefter hittade barnen mönster i det mesta närmsta dagarna.

Det var roligt att så många kunde komma på sommaravslutningen, trots regn och allt. Lokalen vi lånade är i minsta laget för att det ska vara mysigt att vara där. Det blir väldigt högljutt. Men ändå roligt att träffa alla.

Vi har ju två barn som slutar hos oss och börjar nytt äventyr på Brunnaskolan i höst. Vi nämner ju inga namn här på bloggen men som vi berättade för alla så kommer de två vara enormt saknade. Båda två är sååå fina lekkamrater, snälla och hjälpsamma, empatiska, glada, roliga, bryr sig om de yngsta, nyfikna, pratar hela tiden, kramgoa…..ja listan kan fortsätta hur långt som helst. Vi är så tacksamma att vi fått ha dem hos oss dessa år.

Det har regnat i två veckors tid nu så vi flyttade den senaste utflykten till nästa vecka. Det är trevligare att vara ute heldagar i sol än i regn faktiskt.

Nästa vecka firar vi vår nyblivna 3-åring, utflykt den dagen det är bäst väder, kvällsaktiviteter på onsdag för våra två stjärnor som slutar.

Vi vill tacka för ett mycket gott samarbete med alla familjer och ha en riktigt härlig sommar!! Vi har sån tur som har just era barn hos oss!

Kram Lotta & Catrine