Vecka 20

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 20

Vi har firat två nyblivna femåringar! De fick välja lekar som vanligt och det blev ”hela havet stormar” och ”mördarleken”. Namnet på den sista har de själva hittat på, den hette från början detektivleken.

Barnen har så klart tillverkat en liten sak till mamma på söndag. Alla har varit riktigt tålmodiga och gjort klart alla delmoment. Hoppas alla mammor blir glada!

I veckan har vi jobbat en hel del med våra regler. I vanliga fall tycker vi inte att vi behöver lägga så mycket energi på det, det flyter på bra ändå och kompisarna påminner varandra om vad som gäller. De viktigaste reglerna vi har gäller ju så klart kompisskap och säkerhet. Vi knuffas inte, slänger inte saker på varandra, bara vuxna får öppna grinden, man får inte springa längre än vad vi bestämt osv osv. Ibland behöver gå igenom dessa och ägna en hel dag åt det. För allas trivsel och gemenskap.

I torsdags firade vi familjedaghemmens dag med massor av aktiviteter. Fallskärmslek, hinderbanor, matteuppgifter, samarbetsövningar, sagoläsning, tavel-tillverkning och massa annat skoj. Vi besökte också nya lekparken som öppnade en dag innan den officiella invigningen.

Ida har gjort klart sina 8 veckor hos oss, jisses vad tiden gick fort! Det var vemodigt när hon sa hejdå men vi hoppas att hon kommer och hälsar på nån gång framöver. Lycka till med resten av studierna säger vi till Ida!

Nästa vecka är det skolbesök för två av barnen på tisdag. Utflykt på onsdag!

Vi påminner om sommaravslutningen för barn och familj den 2/6, separat info kommer. Den 8/6 kvällsaktiviteter för blivande skolbarn. Nästa och sista bloggen kommer v.22.