Vecka 19

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 19

Vi inledde veckan med en toppendag på Ängsjö. Där finns många olika ställen att vara på och vi har alltid egna aktiviteter med oss också. Härligt väder hade vi också, precis lagom varmt.

Då vårt temaarbete sagor nu börjar löpa mot sitt slut håller alla barnen nu på att pröva på att skriva en saga tillsammans. Hur börjar sagan, vad ska den ha för innehåll, hur ska den sluta? Mycket att fundera över. – Den ska vara i alla fall lite spännande i mitten. –Ja det måste den vara så man vill fortsätta lyssna. -Men den ska ha ett bra slut. Tillsammans med varandra har den här vecka barnens egen saga börjat ta form… Det var en gång en myra, en mus och en liten hund… Snart kommer ni kunna läsa boken tillsammans med era barn. Och vi är så imponerade över deras samarbete, kunskaper och engagemang.

En av favoritlekarna i luftballonggruppen är att ta ner alla gosedjur som låter och rör på sig. Vi gömmer ett eller två av djuren under en filt och filten börjar låta och sprattla. De slutar aldrig skratta liksom! :))) De ska gissa vilket/ vilka djur som är under filten. Och för att göra det lite svårare får de också beskriva hur djuret ser ut, låter och hur det rör sig.

Nu hoppas vi att alla kommer ihåg att vi har stängt för planering på måndag! Trevlig helg!