Vecka 18

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 18

Vi har fortsatt med Emil i Lönneberga i Gruffalogruppen och denna vecka har vi pratat om vad en auktion är. Vi ställde ut burkar med olika antal ”loops” (små gummiband att dekorera med) och sen fick vi ge bud på varje burk. Sen kunde de också köpa loops av varandra om de hade pengar kvar. I den andra gruppen luftballongerna har vi ägnat tid åt Pippi Långstrump under veckan. Vi har läst sagan, lekt med pippihuset och figurer, lekt Kims lek där vi benämner många olika ord på bilder, tar bort en bild och barnen gissar vilken bild som försvunnit, en lek där alla barn kom till tals och vi lärde oss endel nya ord. Det syntes tydligt på barnens intresse att Pippi är en figur de känner till.

Våra barn födda 2017 har varit på dans i veckan, sista för denna gång. Vi hoppas såklart de återkommer nästa år, då blir det barn födda 2018 som får chansen att dansa. Vi har även dansat tillsammans med hela gruppen i skogen, veckans pass avslutades med yoga, en perfekt avslappning efter ett roligt rörelsepass.

De blivande skolbarnen i gruppen har varit på sitt första skolbesök under veckan. Om tre veckor är det dags för ytterligare ett besök och då ska de få veta vilken klass de hamnar i, vem som kommer bli lärare i klassen och vilka klasskompisar de kommer få, så spännande.

Förra veckan plockade vi skräp i Brunna, då pratade vi mycket om vad som händer med skräpet i naturen. Tänk att nedbrytningstiden för en aluminiumburk är 200-500 år. I onsdags grävde vi ner lite skräp vi hittat, barnen gissade hur lång tid det kunde ta för skräpet att brytas ner. Nästa år gräver vi upp skräpet igen och ser vad som finns kvar.

Utedagen i skogen bjöd på fint väder, god mat, lek, böcker, spel, språkgrupp och mycket annat. Barnen och vi älskar dessa heldagar i skogen. På måndag nästa vecka åker i vi till Ängsjö, ni är alla så fantastiska som hjälper oss och ger oss den möjligheten.

Ni som inte svarat på sommarledigheten påminner vi att vi önskar svar senast torsdag nästa vecka. Vi önskar att ni svarar även om ni inte har mer ledigt än de veckorna.

Ha nu en skön helg så ses vi igen på måndag.