Vecka 17

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 17

Återigen har en vecka med många upplevelser passerat.

I måndags var barnen födda 2017 iväg på dansprojektet, ett tillfälle återstår och det blir tisdag nästa vecka. Vi har firat två av barnen som fyllt två respektive tre år med lekar och skönsång. Vi har pratat om vad Valborg och majbrasan är för något, vi insåg att de flesta barnen faktiskt aldrig haft möjlighet att uppleva det då Corona ”kommit emellan”. De flesta ville i alla fall göra varsin brasa av pinnar och silkespapper.

Vi har ägnat en stor del av veckan till årets skräpplockardagar. Vi plockar alltid upp det skräp vi ser när vi rör oss runt i naturen men den här veckan har vi lagt lite extra fokus på ett område i Brunna som vi städat lite extra noggrant, det väcker frågor om miljö och hållbar utveckling hos barnen. I samband med det har vi bl.a. läst om hur pantflaskan används igen och igen och igen. Vi har sett lite filmer om sopsortering och vattenrening för att besvara barnens frågor och funderingar.

Vår nya kompis är nu en i gänget och vi berömmer och tackar barnen varje gång för att de är så fantastiska att välkomna nya barn in i gruppen, det gör det så lätt för oss.

Nästa vecka fortsätter vi kring Astrid Lindgrens sagor. Vi fortsätter läsa Emil men barnen kommer också få möta några andra av hennes figurer.

Barnen som börjar skolan efter hösten ska på torsdag få gå på sitt första skolbesök.