Vecka 16

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 16

Vi hälsar vår nya stjärna välkommen, en ett-åring som nog tyckte det var liiite läskigt att gå för långt från pappa. Vi hann bara med två dagar inskolning denna vecka så det ska bli spännande att se hur blir nästa vecka när det blir lite längre tid. Vi har ju bästa trumfkortet- alla andra barn- som alltid är så hänsynsfulla och välkomnande till nya kompisar.

Vi började veckan med Bamseloppet och Bamsegympa. Det var full fart på alla barnen, alla ville vara med. De hoppade över hinder i en viss bana och sen tillbaka igen. Självklart fick de diplom och medalj!

Ida har tillsammans med de barn som vill målat på stenar. De har haft bilder som inspiration, men sedan målat fritt hur de vill. Många fina skapelser blev det som de visade upp.

Vi fortsätter med sagotemat, just nu böckerna Emil i Lönneberga och Mirabell. Två helt olika böcker och barnen är jätteintresserade av båda. Vi kommer fortsätta med dessa ett par veckor. Den här veckan har fokus legat lite mer på boken Mirabell. Att höra barnens fantasi och glädjen när de berättar för kompisarna i samlingen är så roligt. I boken Mirabell har dockan liv, hon leker, pratar och äter, men aldrig när vuxna ser på. Vi har haft ”Mirabell” med oss en dag och det var så spännande att höra barnen berätta om allt de varit med om tillsammans. Vi kan se att det skapar en berättarlust hos barnen och kompisarna lyssnar förväntansfullt. När vi sedan hittade ett guldfärgat frö blev barnen helt lyriska, det här måste planteras. (Mirabell kommer just från ett guldfärgat frö.)

I torsdags hade vi hel dag ute. Såå mysigt att det äntligen blivit riktigt varmt och vi inte behöver släpa med en massa extra kläder. Vi körde olika lekar, målade kottar, läste mera sagor och spelade djurbowling. Och som vanligt har barnen större aptit när vi äter ute. Trots att alla åt bra till lunch började de fråga efter mellis efter nån timme. 🙂

Nästa vecka workshop i dansprojektet för barn f. -17 på måndag. I övrigt årets skräpplockarvecka då vi gör norra Brunna lite finare.