Vecka 41

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 41

Vi närmar oss fn-dagen och som vanligt dyker vi ner lite extra i värdegrundsfrågor dessa veckor. Denna vecka har vi pratat om att alla barn har rätt till ett eget namn. Det är en av artiklarna i barnkonventionen som är lätt och konkret att jobba kring. Kanin och igelkott har så klart varit med oss i veckan när vi läst böckerna och skrivit/ pysslat med våra namn. Barnen har haft massor av tålamod och skriva sina bokstäver i olika former. Några har korta namn, andra har längre. Vi har också med hjälp av er föräldrar pratat om hur alla fått sina namn, et var väldigt intressant!

I tisdags var de äldre barnen på utomhusteatern Trollsagor med teater Slava. Den var mycket uppskattad med både spänning och roligheter. Vi kom dit ganska tidigt så medan vi väntade att teatern skulle börja passade det bra att köra leken ”Alla ekorrar byter bo”. Efter mycket spring i den leken var det lätt att sen sitta stilla och titta på hela teatern. Dock fick vi vara med och dansa i teatern, sånt uppskattas!

Vi har haft våra grupper tillsammans med Hacer som vanligt. Nästa vecka roterar vi barnen får byta grupp.

Nästa vecka fortsätter vi med temat ”Känna trygghet”.

Vi påminner om vår planeringsdag på måndag. Den andra planeringsdagen är den 25/11.

Vi ses på tisdag!