Vecka 38

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 38

Så flyttade kanin och Igelkott in hos oss i veckan. De är med oss i projektet vi jobbar med nu då vi läser kompisböckerna och fördjupar oss i böckerna. Under veckan har vi läst boken ”Sprid glädje”. Under boksamtal har barnen bl.a. pratat om hur man kan se om någon är glad eller ledsen och hur man kan hjälpa någon att bli glad eller hur man själv kan göra om man inte känner sig glad. Vi har använt olika sätt att hälsa på varandra, det uppskattades mycket av några barn. Vi har också lyssnat på glada och mindre glada låtar och hört skillnaden, gjort om låtar så de har blivit extra roliga, dansat, skrattat och upptäckt att skratt smittar. Många barn tyckte att det är en superkraft att kunna sprida glädje och vi kan inte annat än att hålla med, en superkraft som barnen har. MÅL: Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla: *intresse för och förmåga att uttrycka tankar och åsikter så att de kan påverka sin situation. *nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära Lpfö 18

Nästa vecka går vi vidare med boken Dela med dig. På tisdag önskar vi då att alla tar med lite frukt som man ska få dela med sig med sina kompisar. Behöver inte vara mycket, tex två bananer kan delas till tolv barn.

I veckan har vi också varit nere i skogen vid ”vår uteplats”. Det var nu ett tag sedan vi var där och det är så fantastiskt att se barnens fantasi i skogen. Det grillas korv över öppen eld, det körs bilar till jobbet, kojorna sopas och barnen flyttar snabbt in. För att inte tala balansträningen de får i naturen.

Vi var till Brunnaskolan en sväng i veckan och hälsade på kompisarna som börjat där, det var ett kärt återseende. När vi är ute och går i Brunna nu så hamnar vi ofta vid grävmaskinerna där de bygger nya lekplatsen, så spännande att titta på.

Glöm inte bort att fylla i enkäten ang. bilder på bloggen ni som inte gjort det än. Hojta till om den inte dykt upp i mejlboxen.