Vecka 37

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 37

Vill börja med att tacka alla för ert samarbete och förståelse. Att vi fick stänga verksamheten förra veckan är verkligen inget vi ville göra men såsom läget såg ut var det enda vi kunde göra. Ni är verkligen fantastiska som håller era barn hemma vid minsta tecken på sjukdom.

Den här veckan har vi haft en liten tapper skara på plats och nu är det så roligt att få börja vårt nya projekt. Årets projekt kommer att vara sagor och vi kommer börja med de tio små kompisböckerna, där barnen kommer få stifta närmare bekantskap med Kanin och Igelkott. Kompisböckerna kommer vi använda som ett konkret och enkelt verktyg i arbetet med värdegrunden, vilken genomsyrar hela verksamheten. Böckerna innehåller igenkännande berättelser som alla kan arbeta med och som väcker tankar och reflektioner, vilka många gånger leder till fina samtal. Under veckan har barnen fått brev, ett från Kanin och ett från Igelkott där det står att de gärna vill flytta in, så dekorering av små hus har börjat. Än har de inte fått träffa karaktärerna, men vi känner på oss att de kommer nästa vecka.

I tisdags kom fotografen och fotograferade barnen, men då endast halva gruppen var på plats så tog vi ingen gruppbild. Efter fotograferingen åt vi lunch tillsammans på Hacers baksida. Vi lekte både ute och inne hos Hacer, det är alltid roligt att komma till nya platser och leka med andra leksaker det märks så tydligt.

Utflykten till Ängsjö blev som vanligt en fantastisk dag med vädret helt på vår sida. Extra tack till er föräldrar som gjorde dagen möjlig genom att hjälpa oss med skjuts.

Ni kommer alla få ett frågeformulär mejlat till er som vi är glada om ni svarar på så snart som möjligt gärna senast den 23/9.

I dagens läge har vi fotat vårt görande, samt barnen där man ser deras ansikten och uttryck. Vilket vi i och med GDPR har diskuterat med datainspektionen och får göra med ert samtycke.
Nu när vi har många nya familjer hos oss och inte har kunnat hålla något vanligt föräldramöte sedan 2019 så vill vi ge er vårdnadshavare möjlighet att framföra era tankar kring just bilderna på bloggen. Huruvida ni vill att vi ska fortsätta som vi har gjort tidigare, alternativt om ni föredrar att vi ska göra en förändring där vi enbart fotar bilder där barnens ansikten inte syns. Vi vill gärna höra alla vårdnadshavares tankar kring detta så att vi inte bara kör på ”som vi alltid har gjort”. Därför ber vi er nu att fylla i detta formulär som är helt anonymt. Det är för oss viktigt att ALLA svarar. Tack på förhand!