Vecka 22

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 22

Oj, vad tider rusar på just nu, snabbt går det och här kommer terminens näst sista blogg. Sista bloggen kommer nästa vecka.

Den här veckan har vi följt våra nässellarver som vi hoppas ska förpuppa sig och bli till fjärilar. Väldigt spännande att se hur de växt under veckan och oj så mycket de äter. Vi fyller på med brännässlor varje dag. Några barn har tagit med sig brännässlor på morgonen som vi givit till larverna, det får man såklart göra nästa vecka med om man vill.

Vår utflykt till Drömparken var lyckad. Även om vi ofta besöker nya lekplatser och även äter ute så blir det lite extra spännande när vi drar iväg en liten bit. På Drömparken var det såklart flera andra barn, kul att se hur våra barn interagerar med nya barn. Flera som sa efter dagens slut att de fått nya kompisar. Vi pausade från solen en stund och hade sångsamling i skuggan. Så härligt nu med dessa sommardagar.

I torsdags åt vi ute igen, då packade vi med oss lunchen och gick till skogen. Vi ville inte alls gå hem, barnen hade så roligt ute och vi njöt. Men två utedagar på raken i värmen, blir jobbigt för alla, så under dagens varmaste timmar var vi inne en stund.

Nästa vecka på onsdag har många barn sin sista dag inför ett långt och härligt sommarlov. Därefter droppar de av en efter en. Därför tänker vi på tisdag ha sommaravslutning med barnen när vi alla är tillsammans.

Utegrupper hade vi i måndags och måndag nästa vecka blir sista för terminen.