Vecka 21

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 21

Nu är resten av terminens veckor intensiva. Det blir så här varje år av nån anledning. Massor av projekt som ska avslutas och så vill vi så klart ha många utedagar när det är varmt och mysigt.

Vi har haft våra vanliga grupper den här veckan. Nu har de äldsta språk, mittimellan natur- Grön Flagg och de yngsta matte. I språkgruppen började vi med och göra det vi gjorde förra terminen, bl a titta på massiva geometriska former. Det tog inte lång tid förrän de mindes namnen på den och också kunde benämna dem själva. Vad är det för skillnad på triangel, kon och pyramid egentligen? Hur många halvklot behöver vi för att få två hela klot? Det här är ju så klart matte också men vi får in en hel del språk i och med alla nya ord. Det är ju så att många olika ämnen behandlas i våra grupper, inte bara natur, språk o matte. Så klart.

Vi hade Familjedaghemmens Dag i tisdags. Även om det innebär många fysiska aktiviteter som hinderbana, fallskärm och springlekar så blir det många samarbetsuppdrag också. Så himla kul att se när de själva kommer på lösningar för att slutföra uppdraget. T ex när de skulle ta sig en viss sträcka utan att gå utanför rockringarna. Först sprang nästan alla till den första rockringen och väntade där. Sen tittade de bakåt och inså att några måste ju vara längst bak i ledet för att plocka upp ringarna och skicka dessa framåt. Så då fick de göra om och göra rätt.

På eftermiddagen fortsatte vi med att lära oss stegen till jenka, efter önskemål från barnen. Det var jättesvårt. De tröttnade på jenkan och ville köra långdans till julmusik istället. Så på med julsånger på högsta volym och dansa runt både ute och inne. När de ville pausa från det fick de färglägga rimord. Vi har haft det så mycket den här terminen så nu behövde vi knappt hjälpa till.

Nästa vecka planerar vi lyckas få till en utflykt, vi återkommer om tid och plats.