Vecka 20

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 20

Haha, ska vi börja bloggen med vädret, för det pratar vi ju aldrig om här! Skämt åsido, just nu har vi inget att klaga på. Inte för kallt och inte för varmt. Skiljer sig i temperatur rätt mycket från förmiddag till eftermiddag.

Vi har odlat en hel del den här veckan, båda grupperna. Nu gäller det att de kommer ihåg att vattna också. Vi ska också testa att inte vattna några (det som vi vuxna odlat) och se om det spelar någon roll. Om någon är sjuk eller ledig så hjälper så klart kompisarna till att vattna. Alltid lika härligt att de kommer på det själva: ”Min kompis är ju inte här idag, ska jag vattna åt henne/ honom då?”

I tisdags fick de barn som ville prova äta med ätpinnar, såklart ville både de yngre och äldre prova. Svårt, men de imponerade, några barn åt hela måltiden med ätpinnar. Dagen efter frågade fler efter ätpinnar igen. Det är så kul att se hur de alltid hoppar på allt nytt, alla är så nyfikna och tycker om att prova allt nytt vi erbjuder.

Vad härligt att vi kom iväg till Ängsjö i onsdags! Tack alla som kunde hjälpa till att skjutsa barnen! Vi hade t.o.m. platser över i våra bilar. Större delen av dagen gick så klart åt till Ängsjös alla lekparker men vi hade egna aktiviteter med oss också. De uppskattade mest Marias ”billek”. De fick köra varsin bil med ett visst märke och sen blev det olika uppdrag beroende på färg som Maria visade. Vi gjorde det enkelt för oss och hämtade pizza till lunch. Dock hade jag (Lotta) noll koll på hur stora pizzorna är på Francos så det blev en del över, om vi säger så. Vi gissar att det var några trötta barn på onsdag kväll, vi själva var så trötta, men man blir så skönt trött i kroppen dessa utedagar med mycket spring, lek, frisk luft och skratt.

Våra blivande skolbarn har varit på besök i skolan. Ett stort steg för dem som de med spänning sett fram emot. För oss är det nog lite tuffare, tänk att man aldrig vänjer sig med känslan att skicka barnen till skolan. För samtidigt som det bl.a. är det här vi rustar dem inför under många år, vi skickar stolt iväg fina barn till skolan, men de lämnar ett enormt tomrum efter sig.

Nästa vecka firar vi Familjedaghemmens dag tillsammans med barnen.