Vecka 19

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 19

Så äntligen kom värmen, som vi har längtat. Nu när vi har dagar med sol är det bra om ni smörjer barnen med solkräm på morgonen så fyller vi på under dagen.

Vi har både den här vecka samt förra haft många sjuka barn. Vi kan inte nog tacka er för att ni verkligen följer folkhälsomyndighetens råd och håller barnen hemma vid minsta symtom, samt låter dem få två friska dagar hemma. Glöm inte återkomma senast klockan 15 dagen innan de är tillbaka, så även efter helg nu när vi vill ha två friska dagar hemma.

Vi har nu knutit ihop säcken och avslutat vårt tema om Rymden. Vi fick i veckan även vår Grön Flagg certifiering för arbetet vi gjort. Vi har haft ett otroligt lärorikt år där både vi pedagoger och barnen lärt oss otroligt mycket om temat rymden och vår jord. Varje fråga har lett till en ny fråga och arbetet blev långt mycket än än vad vi först trodde. Det har genomsyrat hela vår verksamhet under det gångna året. Vi har fått en förståelse för det stora, som att vår jord kretsar runt solen i ett stort solsystem och att det ger oss olika årstider, samt dag och natt. Vi har lärt oss se förändringarna i naturen under årets gång, vilket både barn och vuxna förundras över när man ser närmre på det. Vi har lärt oss att ett liv är så mycket mer än vad vi först kanske trodde. All den här nya kunskapen gör att alla både barn och vuxna får en helt annan förståelse för hur viktigt det är att vi värnar om vår jord, om vår natur och alla som bor på jorden. När vi lärde oss mer om växthuseffekten förstod va att alla kan vi göra något och vi gör det också. Vi tror att det vi jobbat med under det här läsåret kommer bidra till en hållbar utveckling, både här och nu, men även i framtiden.

Nästa vecka roterar utegrupperna för sista gången det här läsåret. De yngsta barnen kommer då ha matte med Hacer, de äldsta språkgrupp med Lotta och ”mellangruppen” har Grön Flagg naturgrupp med Catrine.

Vi har tyvärr fått ta det mycket tråkiga beslutet att ställa in sommarsvslutingen i år. Vi håller alla tummar att läget ser bättre ut när vi ses i höst, att fler är vaccinerade och smittläget bättre. Då kommer vi istället starta upp med en kick-off för barn och föräldrar. Vi återkommer till er som har blivande skolbarn.

Nästa vecka skolbesök på tisdag för våra tre äldsta.

Vi kommer skicka ut förslag på tider för utvecklingssamtal för de som inte redan haft det. Vi kommer vara utomhus.

Utflykt till Ängsjö så snart som möjligt när vi ser att det blir skapligt väder.