Vecka 17

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 17

I utegrupperna har de yngsta lyssnat på djurens läten och härmat dem. Tydligen var det jätteroligt att härma ett lejon för det gjorde de om och om igen, säkert 20 gånger. I den gruppen handlar det mycket om att kunna sitta kvar på filten i mer än 30 sekunder och faktiskt förstå att de har ett uppdrag att utföra. Så uppdragen blir korta och enkla. Senast var det dessutom roligare att titta på en kråka som åt ett kex så då ägnade vi en halvtimme till det istället.

Mellangruppen har haft matte med Hacer. De har fokuserat på siffror upp till tio, gjort jämförelser som stor, större, störst eller liten, mindre, minst. Duplo är ett perfekt material för detta.

De äldsta barnen har i Grön Flagg grupppen fortsatt leta vårtecken. Det händer så mycket i naturen nu på våren. Vi har fokuserat lite mer på myrorna som vaknat i myrstacken, besökt myrstacken flera gånger. Tittar närmre på hur myran verkligen ser ut och ritat av dem.

Bamseloppet gick galant. Först var det en hinderbana att klara och efter det springa en sträcka, och sen springa tillbaka till mål. Alla vann så klart och fick medalj.

Världskristallerna körde kurragömma i hela huset häromdagen. Vi hade beräknat att det skulle ta ca en halvtimme, men alla sju lyckades hitta så bra gömställen så leken tog en och en halv timme. Vi körde med regeln att när nån blir hittad ska de som hittar henne/honom också gömma sig där tyst och stilla tills alla har hittat gömstället. Vi blev imponerade av hur bra alla var på att faktiskt vara tysta och inte börja skratta högt.

Vi kommer att vara ännu mer noga nu med förkylningssymtom hos barnen nu då flera förskolor i kommunen har varit tvungna att stänga en vecka eller mer. Där har både personal och barn haft smittan och vi hoppas sååå att vi hinner vaccineras så vi slipper nån längre stängning. När vi pratar med er föräldrar om detta så är ni så förstående och det är vi oerhört tacksamma för!

Nästa vecka tänkte vi försöka få till en utflykt men vi ser redan nu att det ska bli kallt och regn nästan alla dagar så vi skjuter på den till veckan efter. Tisdag 11/5 eller onsdag 12/5. (Onsdag är dag före röd dag) Vi önskar få hjälp av så många som möjligt att ta oss iväg utanför Brunna. Ängsjö vore roligt. Vi kommer fråga er alla om ni har möjlighet att ställa upp med att lämna ert barn där kl. 9 och hämta där kl .14. Vet ni med er redan nu att det går att lösa får ni gärna säga till. Vi har plats för några barn i våra bilar, men såklart inte alla. Vi förstår så klart att det kan bli svårt för er och kommer vi inte iväg utanför Brunna så gör vi en utflykt i närområdet istället.

Trevlig valborg!