Vecka 16

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 16

Vi förstår verkligen att det är svårt att välja kläder till barnen nu. Ena dagen 17 grader och strålande sol, andra dagen snöslask och två grader. I början av veckan var vi ut och letade vårtecken, träden knoppas, vitsippor och blåsippor har tittat fram och myrorna har vaknat i myrstacken. Vi bjöd myrorna på några små äppelklyftor som snabbt var övertäckt av myror

Veckan har till stor del handlat om att plocka skräp och aktiviteter runtomkring som handlar om vår närmiljö. Det är roligt att se att även de yngsta ser skillnad på skräp och inte skräp längs vägen. De äldre tjuvstartade ju redan förra veckan så vi blev klara på två dagar med själva plockningen. Vårt område var norr om Konstvägen så den delen av Brunna är nu jättefin!

Barnen har nu bytt grupper. De äldsta har Grön Flagg, mellan har matte och de yngsta språk. Vi har dessa grupper en eller två gånger i veckan beroende på övriga aktiviteter.

I tisdags hade vi en härlig utedag! Allt bara flyter på så fort vi kommer till skogen och mellan de styrda uppdragen tar den fria leken fart direkt. I skogen leker de så bra över åldersgränserna också.

Några av barnen har tittat på ”Alice” en musikföreställning med känd och okänd. musik av Alice Tegnér. Som alla andra föreställningar vi har nu, var även denna via länk.

Vi önskar er en skön helg och på återseende nästa vecka.