Vecka 12

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 12

Hela veckan har vi rockat sockorna. Vi har fokuserat på att vi alla är olika lika, vi är alla lika värda. Det här är något vi jobbar med varje dag, men en sån här vecka när vi djupdyker lite mer så blir det fler sagor i ämnet, lite kortfilmer och många samtal.

Vi är igång med utegrupperna tillsammans med Hacer nu. Den här veckan har de yngsta barnen haft Grön Flagg grupp där vi tittar på nyckelpigorna som vaknat och letat andra vårtecken i naturen, de äldsta barnen har haft mattegrupp och de där emellan har språkgrupp. Vi fortsätter med grupperna under terminen, barnen cirkulerar och hinner med alla grupperna innan terminens slut.

Våra troll Putte och Busan har givit sig av hem till barnen, så snart får ni säkert besök ni med. Putte och Busan är våra troll som älskar böcker. De följer med barnen hem en vecka, läser böcker tillsammans med barnen och när de kommer tillbaka får de gärna ta med en bok till oss som de får återberätta för sina kompisar alternativt att vi hjälper dem att läsa för kompisarna.

I veckan hade vi årets första hela utedag! Vilken fantastisk dag vi hade, som vi alla längtat. Maten smakar extra gott ute i skogen och barnen äter med god aptit. Vi hittade så mycket insekter i en stubbe, den tittade vi på länge, där bodde både skalbaggar, nyckelpigor, myror och andra små flygande insekter. Vi tror att de övervintrat i stubben, barnen förundrades över att så många olika insekter hade samma hus.

Nu när våren är här vill vi verkligen påminna er om att märka barnens kläder. Häromdagen var det åtta par svart stickade svarta vantar som alla såg likadana ut. Det är en omöjlighet för oss att veta vilka vantar som hör till vilket barn. Det tar också väldigt mycket tid till att försöka hitta rätt ägare till rätt plagg. Så snälla hjälp oss märka barnens kläder så minskar risken att de ska försvinna. Kläder försvinner ändå ibland tyvärr, men chanserna att få dem tillbaka ökar såklart när de är märkta.

Nästa vecka tänkte vi ha lite påskfirande på tisdag, med påsklunch och lekar. De som vill får gärna komma utklädda då. Påskkärringar, gubbar, kaniner eller vad som hör påsken till.

Kom ihåg att vi har stängt för planeringsdag på torsdag.

Nästa vecka blir en tredagars vecka och veckan därpå har vi många påsklovslediga barn. Därför kommer nästa blogg vecka 15.