Vecka 7

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 7

Vi hälsar vår nya familj hjärtligt välkomna till Brunna Skogstroll. Tänk att efter en vecka räknas hon redan som en i gänget. Jag vet att vi skriver det varje gång och jag tänkte att jag skulle låta bli nu, men det går inte. Jag önskade så att ni fick se hur välkomnande era barn är. De gör verkligen allt de kan för att tillvaron för den nya kompisen ska bli så bra som möjligt. Alltid när ett nytt barn kommer in i gruppen, tar de emot barnet med öppna armar. Det är så fint att se.

Vi har under veckan pratat om olika miljömärkningar och varför det är bättre att köpa ekologiskt märkta varor. Vi tittade på miljömärkningarna och letade hemma hos oss vad vi hittade för miljömärkta saker. Barnen blev nyfikna och några ville också ha med sig ett papper på några miljömärkningar för att kunna titta hemma. Vi stannade till vid vad som kan vara skillnaden för en ekologisk höna kontra en konventionell.

Världskristallerna har gått igenom noggrant hur det fungerar med pantflaskorna och burkar. Vi pratade om hela begreppet pant och de fick låna ”eftertraktade” leksaker i utbyte mot något de själva ägde, t ex ett gosedjur eller ett klädesplagg. 

I tisdags åt vi lunch ute igen. Att stå runt elden med barnen och känna värmen därifrån och se lågorna är verkligen en minnesvärd stund som vi alla uppskattar. Att dessutom få äta maten som vi lagar på elden är lyx. Maten smakar alltid extra bra när man äter en i skogen.

Fettisdagen i tisdags, då bjöds det såklart på semlor. I år var det semlor med hallonsylt och grädde.

En lek som tagit ordentlig fart i veckan är sjukhus. Vi har många doktorer hos oss och de är snabba på att ställa diagnoser och behandla. Det läggs bandage och plåster, man får sprutor med vaccin och Lotta blev ordinerad nio veckors soffläge, så kanske ser vi henne igen i slutet av april. 😉 Munskydd har alla velat ha helt plötsligt. Kanske beror det på ett ökat användande i samhället. De har fått varsitt med namn på och med instruktioner om att de inte får låna varandras. Vi vet, de ligger ändå och brottas i ormgropar under dagen men vi tänker ändå att man inte behöver sprida nån mer smitta utöver den vanliga leken.

Nästa vecka smyger vi in ett litet blåljus tema. (Polis, brandkår, sjukvård) Vi har det nån vecka varje år, vi tycker det är viktigt.

Påminner om att det är stängt nästa vecka på tisdag då vi har planeringsdag.