Vecka 6

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 6

Lite kul hur man vänjer sig vid kylan snabbt. I vanliga fall tycker vi nog att -10 är i kallaste laget, men när det är det varje dag i flera veckor, då är det ingenting helt plötsligt! Varma kläder och mycket rörelselek gör att vi ändå kan vara ute i minst två timmar utan problem.

Mycket har handlat om vänskap och alla hjärtans dag den här veckan. Vi har tillverkat hjärtan av olika slag och lekt lekar med vänskapstema. Vi har ju ofta olika ”pysseluppdrag” för äldre och yngre. Det är roligt att se att de yngre ofta vill göra det som var avsett för de äldre. Och då får de prova så klart. Ibland klarar de av det och ibland är det för svårt men då har de i alla fall provat!

Vi har fortsatt med våra klassiska lekar, Bro bro breja är fortfarande populärast. (Utom för en kille, som tydligen aldrig har upplevt nåt värre än att bli fångad i prästens sko…..) 🙂 Ja, vi har lovat att han inte behöver bli fångad nåt mer. Alla andra tycker det är det roligaste momentet. Nästa vecka ska vi prova ” Vi komma ifrån Riara.”

Nästa vecka har vi inskolning med en ny liten stjärna, men vi räknar med att vara ute lika mycket ändå.