Vecka 2

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 2

God fortsättning på det nya året och välkomna tillbaka till ny termin!

Äntligen snö! Vi har haft såå roligt i backen, även de yngsta har fått in snitsen med stjärtlapparna. Men roligast har de när de alla åker på en jättestor vaxduk tillsammans. De yngsta stod ibland i vägen mitt i backen när den stora vaxduken kom men de landade bara på alla mjuka barn och for ner tillsammans med dem!

Nissan och Nisse har lämnat oss för den här gången men de lämnade ett brev. I brevet fanns ledtrådar för att hitta tre paket. Det blev minsann fart på barnen och samarbete som heter duga. I paketen fanns en rymdraket, målarpennor och ett byggspel. Det roade de sig med resten av dagen.

Vi har så klart haft julgransplundring, detta år utomhus. Roligt att verkligen alla ville vara med och orkade dansa ända till slut, avslutar alltid med RAKETEN! Det passade ju extra bra nu, med vårt rymdprojekt. Vi pratade om att fåglarna har svårare att hitta mat nu när det är så kallt ute och så hängde vi upp mat i granen vi dansat kring. Sist hade vi fiskdamm. Alltid lika roligt ( i alla fall för oss vuxna) att barnen ibland får något annat på kroken, t ex ett par kalsonger eller en papperslapp.

I helgen ska vi planera för vårterminen, så i början på nästa vecka kommer aktivitetskalendern ligga här på sidan.