Vecka 48

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 48

På söndag är det redan första advent. Så den här veckan har barnen fortsatt göra klart sina adventsljusstakar. Vi erbjuder alla barn att göra skapande men ibland väljer barnen bort vissa delar. Som årets adventsljusstakar som är gjorda i lera. Några av våra barn kände på leran och vi har försökt motivera dem att vilja utforska leran, men när de inte vill så tvingar vi såklart ingen. Därför är det ett par barn som valt att inte göra adventsljusstake, Men lera är ett väldigt härligt material att jobba med och man kan hitta på mycket roligt med den, det är också mycket teknik som man behöver lära sig på vägen när vi jobbar med leran. Så det här är något vi kommer erbjuda många fler gånger med förhoppning att alla barn senare vill prova.

Mycket skapande blir det nu när vi närmar oss jul, den här veckan både med tema jul, men även Planeter. Barnen har valt varsin planet, (de barn som valde samma fick lotta), sedan har de fått se på bilder hur just deras planet ser ut, vi har en av varje i vårt solsystem samt flera stjärnor som de yngre barnen målat. De kommer vi använde till en än så länge hemlig aktivitet i december.

Luciasångerna tränas det på för fullt. Just nu sjunger de Luciasånger på samlingen när vi övar, vid matbordet, när vi är ute och går, i leken. Ja, mest hela tiden faktiskt. 🙂 Vi hoppas de också gör det den dagen vi ska gå Luciatåg och spela in det till er föräldrar.

Den här vecka skickade Nissen ett brev till barnen, där han frågade om de ville att han skulle flytta in här i år igen. Det ville de såklart, så de kryssade i de båda Ja rutorna, fanns visst ingen Nej ruta (typiskt vår Nisse). Så postade de brevet i frysen så det kunde åka med frysexpressen till Nordpolen. Nu väntar vi med spänning till nästa vecka för att se om någon Nisse flyttar in.