Vecka 47

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 47

I rymdtemat den här veckan har vi förundrats över kometer. När vi på samlingarna pratar om rymden nu så inser vi att både barnen och vi har lärt oss så mycket om rymden under den här terminen. Det har verkligen varit både lärorikt och roligt. Vi kommer nu nästa vecka tillverka varsin planet och därefter lägger vi temat lite åt sidan för att fokusera på julen med alla traditioner.

Både raketerna och Världskristallerna har ägnat sig åt lite julskapande under den här veckan. Världskristallerna spelade ett julspel där tärningen visar vilket material du får. Det är ganska kul att göra så ibland då barnen inte har möjlighet att göra exakt likadant som kompisen, vilket vi ser ibland. Ett barn börjar och sedan tittar kompisarna på barnet och gör likadant. Men efter att ha spelat spelet sitter alla barn med olika material och då får alla sätta igång sin egen fantasi. Raketerna målade på kottar, vilket ger en annan upplevelse än att måla på papper. Man kan tycka att när det bara är fyra barn som ska måla varsin kotte och få uppleva färgen och känslan. Man har förberett det som går så borde det bli en ganska mysig stund. Men jag skrattade åt det på eftermiddagen och skulle önska att ni föräldrar skulle fått se kaoset som kan uppstå när fyra barn mellan 1-2 år målar. Hela köket, trappan och ett annat barns väska var allt grönt innan lunch, men ett roligt minne för alla inblandade.

Vi har börjat spela spel med Raketerna. Även de yngsta barnen kan uppskatta sällskapsspel om man bara lägger det på rätt nivå. Det är så roligt att se att de förstått poängen. Att leta efter en katt bland massa bilder och när de hittar katten kommer ett gosedjur i form av en katt hoppande upp på den som hittade katten. Sen blir det ju en hel del fokus på att vänta på sin tur, sitta kvar på golvet, och inte bryta ihop när man inte får katten!

Nästa vecka sätter vi fart på julskapandet, det är ju första advent om en vecka!