Vecka 46

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 46

Säkert skrivit det förr, men skriver igen. Hjälp vad tiden går fort, vi är redan inne i november och eftermiddagarna har verkligen blivit mörka.

I veckan hade världskristallerna sitt första digitala teaterbesök på länk via datorn till TV:n hemma. Vi följde föreställningen live och fick efteråt ställa våra frågor till skådespelarna. Det var spännande och alla barnen fängslades av handlingen. Tror flera barn kunde känna igen sig i handlingen när Aston samlar på stenar som han vill ha med sig hem och helst ska ALLA stenarna bo hemma hos honom.

Vi har haft en dag med biobesök i veckan. Barnen födda -15 sålde biljetter till sina kompisar. Det blev mycket färglära och räknande när biljetterna kunde kosta tre röda legobitar eller två små och en stor bil etc. När alla biljetter var sålda så var det barnen födda -16 som stod i receptionen och tog emot biljetterna och delade ut popcorn och frukt. Filmen vi såg var den magiska skolbussen på nya äventyr-Rymdstationen. Efter filmen lärde oss vi mer om trögdjuret som var med i filmen och även pratade om vad docka kan betyda mer än en docka.

Raketerna har haft samlingar med färger och räknat, både hemma och i mattegruppen. Tex alla som har blått på kläderna kan hoppa fem gånger. Det var en samling som från början var ganska svår, men med lite hjälp tyckte alla det var roligt. Just nu är det mycket färg, antal och sorterande som fångar våra barn i raketerna snabbt.

Raketerna fick häromdagen leta rätt på små små bilar i en låda med okokt ris. Alltid lika kul att först se frustrationen när de inte hittar bilarna direkt och sen glädjen när de till sist lyckas! Något barn tyckte att han skulle ha alla bilar och de andra ingen och någon annan tyckte det var roligare att ta en näve ris och kasta på golvet istället.

Världskristallerna har målat norrsken och vi pratade om att det egentligen heter polarsken och att det blir alldeles grönt på himlen. De har också tittat i vr-glasögon både förra veckan och den här. Ena gången fick de åka berg-och-dalbana på månen och andra gången titta på norrsken och sydsken.

Vi har nu avslutat våra ute-grupper som vi har tillsammans med Hacer. Vi sätter igång med dem i vår igen, när det är något så varmt ute.