Vecka 43-45

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 43-45

Nu var det ett tag sedan vi skrev bloggen. Vi har fått höra från flera föräldrar att ni uppskattar bloggen och önskar få läsa den varje vecka igen. Vi är verkligen glada över att få höra er uppskattning så vi återgår till varje vecka igen. Kul att höra hur flera av er läser bloggen tillsammans med era barn.

Vi har haft höstfest tillsammans med Hacers och Marias barn. Många modiga barn har vi som vågade känna i de olika hinkarna utan att veta vad det var i. I en hink skulle man hitta en figur i pasta och i en annan skulle man finna rätt på kulor i passerade tomater, läskigt när man inte ser innan. De fick även leta efter spökpar i skogen, leda en spindel genom nätet och leta efter skatten, men då vi hittade skatten saknades en nyckel, vilken ett spöke dök upp med. En rolig dag som på eftermiddagen övergick i rymdtemat och barnen lekte med sina raketer de tillverkat tidigare.

Vår SPA dag var ännu en härlig dag. Vi provade på massagesagor och lärde oss olika sätt man kan massera på. Vi provade fotbad, fotmassage, handmassage, vila med gurka på ögenen och fyllde på energiförrådet med lite ost, frukt och kex. Barnen kom verkligen ner i varv och slappnade av. Kändes som en skön dag för oss alla.

Utegrupperna jobbar vidare en dag i veckan. Nu är de yngsta barnen i mattegruppen med Hacer, de äldsta i språkgruppen med Lotta och de däremellan har Grön Flagg Tema med Catrine. Nästa vecka blir sista veckan med utegrupperna för den här terminen.

I och med alla restriktioner vi har omkring oss nu har det inte blivit några teatrar för barnen. Nästa vecka på måndag skulle barn födda 2015 se på Astons Stenar, nu blir det inte att vi åker dit, MEN teatern kommer spelas in och vi kommer ändå se den live, men hemifrån tillsammans med de barnen. Efter teatern kommer barnen kunna interagera med skådespelarna, men den här gången digitalt, spännande, det ser vi fram emot.

På tisdag var det planerat bio hos Hacer tillsammans med hennes barn och Marias barn. Vi ser att det blir för många barn och vuxna på en mindre yta, därför flyttar vi det till vår hemmaplan, medan Maria och Hacer är hos dem. Aktiviteten blir av, men vi delar grupperna.

Vi har nu tagit det tråkiga beslutet att vi i år inte kommer ha ett traditionellt luciatåg tillsammans med er föräldrar. Men under vecka 50 får ni ta med Luciakläder till barnen så kommer vi den dag flest barn är på plats spela in barnens luciatåg så får ni titta på det tillsammans hemma

Nu ser vi fram emot nästa vecka då vi jobbar vidare med temat Rymden, där går vi vidare in på den röda planetens hemligheter. Spännande!