Vecka 41-42

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 41-42

Vårt rymdprojekt flyter på och under de här veckorna har vi funderat över hur vi tror att en rymdvarelse skulle se ut. Barnen har först ritat hur de tror att den ser ut och sedan håller de nu på att skapa varsin utomjording. När vi pratade om ifall det finns liv på andra planeter, pratade vi om vad ett liv är. På jorden finns det många olika slags liv allt från encelliga organismer till människor, djur och växter. Barnen håller också på att göra rymdraketer som vi kommer använda till höstfesten. Vi fortsätter också rymdorden med de äldre och sist var det h och i, himlakropp och is. Alla har tillverkat en egen raket också, det har tagit lång tid; klippa, klistra, tejpa, göra axelband och dekorera. De som inte varit här den här veckan hinner göra dem i början på nästa vecka, så de kan använda den på torsdag, på höstfesten!

Vi har haft fotografen hos oss som fotat barnen enskilt och i grupp. Ni skulle se hur duktiga och tålmodiga våra barn var medans fotografen svettades och var stressad över hur alla barn skulle hamna på rätt plats.

Eftersom hösten har tågat in med jättekliv så har vi pysslat med löv och tagit reda på vilka färger som är dominerande i skogen jämfört med de andra årstiderna.

Vi har slutat meddela här på bloggen att barnen har haft födelsedagar. Eftersom vi inte nämner namn här så blir det ändå ganska intetsägande att varje gång tala om att någon fyllt år! Men så klart firar vi dem som vanligt, med favoritmat, egenvald lek, sång och det som tydligen är viktigast av allt, det blinkande glaset!

Den här veckan har vi haft ett litet fn-tema eftersom fn-dagen snart kommer. Vi har läst böcker om hur vi är mot varandra och så klart om barns rättigheter. Vi diskuterade kring att man får säga vad man tycker men inte göra någon kompis ledsen. Ute körde vi samarbetslekar där alla var tvungna att hjälpas åt för att lösa uppdrag. Syftet med det var att visa att alla är lika viktiga.

Nästa vecka höstfest i rymdens tecken, på torsdag! Men vi lär nog smyga in lite halloween också, bara för att barnen tycker det är roligt! Barnen får komma utklädda (om de vill) till vad de vill.