Vecka 39-40

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 39-40

Vi hälsar vår nya 1-åriga stjärna med familj välkommen till vår verksamhet! Eftersom han redan tidigare träffat alla barn och oss vuxna så gick inskolningen löjligt lätt.

Vårt rymdtema fortsätter och det är verkligen så roligt. Vi vuxna lär oss minst lika mycket som barnen. Barnen har så många frågor, vilket är väldigt roligt, men frågorna är aldrig särskilt lätta att svara på, vi söker information och hittar svaren tillsammans med barnen. Veckans rymdord var Galax. De här veckorna har vi också blandat in flera samarbetsövningar med barnen, de tycker det är kul och vi blir så glada när vi ser hur de hjälper varandra.

Utflykten till drömparken blev verkligen en toppendag. Vädret visade sig från sin bästa sida och barnen lekte hela dagen. Vi hade olika uppdrag som hoppa på den kvadratiska studsmattan fem gånger, kryp under, hoppa över etc. Sådana uppdrag tycker de verkligen så mycket om och kan ägna sig åt under lång tid.

De yngre barnen har också fokuserat endel på färger och sortering.

Våra troll Putte och Busan har nu varit ute på besök hos några barn och fortsätter följa med barnen hem. Putte och Busan är två troll som älskar sagor, så de vill följa med hem och vill få lyssna på många böcker. När de sedan varit hemma hos ett barn en vecka vill trollet tillbaka och då får ni gärna ta med en bok också som ni läst hemma. Barnet kan då välja att antingen berätta om vad boken handlar om eller att vi läser boken för alla kompisar.

Nästa vecka har kommer fotografen på torsdag.