Vecka 38

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 38

Den här veckan har vi dragit igång utegrupperna språk, matte och Grön Flagg. Som vanligt så här i början handlar det mycket om att få ihop gruppen och skapa en vi-känsla. De yngsta börjar med språk, mellanbarnen har matte och de äldsta Grön Flagg. I den gruppen har vi tittat på vad som gör att det blir olika årstider, samt fokuserat på hösten. Vi har skaffat oss en liten ”naturruta” i skogen, en plats i skogen vi kommer återvända till för att se hur den förändras genom årstiderna. Vi grävde ner ett äpple med hål i för att se om vi lyckas fånga några insekter som vi kan titta närmre på.

I projektet jorden-rymden har vi utforskat jorden en hel del. Hur mycket vatten finns det i förhållande till land? Hur ser jordgloben ut egentligen? Var i solsystemet finns jorden? Vad är ett solsystem? Var ligger ekvatorn? Vi har också satt igång ett ”rymd-abc” där vi ska gå igenom rymdord på alla alfabetets bokstäver, både i Världskristallerna och Raketerna. Fast på olika sätt så klart. Det är så roligt att ALLA barn tycker det här är spännande och för varje sak vi pratar om så dyker det upp minst tio nya frågor!

Vi hade ju drop-in-fika i veckan. Det var roligt och barnen fick tävla mot de vuxna i frågor kring jorden. Gissa vilka som vann! Eftersom många var lediga/sjuka den dagen blev det inte av att ha diskussionsfrågor som vi planerat från början. Det vi ville diskutera var följande punkter och ni får gärna svara på dem, antingen via mail eller muntligt till oss. Det är och har alltid varit superviktigt att få input från er föräldrar.

  • Vad är för er viktigt att barnen lär sig hos oss?
  • Vi kommer skriva bloggen varannan vecka i fortsättningen. Uppskattas bloggen? Är barnet med när ni läser den? Fördelar och nackdelar med foton på barnen på bloggen? Även om vi enligt gdpr FÅR lägga ut bilder med ert samtycke så diskuterar vi mycket om eventuella nackdelar det kan innebära. Är det nån annan info ni saknar på hemsidan?
  • Vad kan vi bli bättre på i verksamheten?

Förra veckan hade vi gjorde vi en utflykt till Ängsjö. Det var en helt fantastisk dag. De har byggt nya lekplatser också, så barnen ville inte åka därifrån.

Nu har hösten verkligen kommit och det är betydligt kyligare ute än för ett par veckor sen. Så nu behövs tunn mössa och vantar. Tänk på att om de ska ha fingervantar ska barnet kunna ta på sig dem själv.

Ha nu en riktigt trevlig helg, vi längtar redan till nästa vecka för att se vart vårt projekt för oss.