Vecka 36

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 36

Då är vi igång igen!

Första veckorna var så himla varma så vi gick till skogen varje dag för att få lite svalka. På hemmaplan blev det mest vattenlek och lugna aktiviteter i skuggan.

Vi hälsar våra nya familj välkommen i gruppen! Pojkarna är födda 18 och 19. Som vanligt vet alla andra barn precis vad de ska göra för att de nya ska känna sig som hemma i gruppen. Någon hämtar olika leksaker, en annan erbjuder plats bredvid sig i samlingen, några bildar en ”mur” vid gränsen där de får vara när vi är ute så ingen smiter, någon hjälper dem upp i rutschkanan.

Ett födelsedagsbarn har vi haft i sommar och nu har vi firat hos oss också! Grattis!!

Många av barnen var redan i våras intresserade av rymden, raketer, flygplan mm. Och nu för ett par veckor sen när vi kollade igen verkade intresset hålla i sig. Så vi bestämde tillsammans att höstens projekt blir JORDEN och RYMDEN! Vi börjar alltid ett projekt med att ta reda på vad vi ska ta reda på. Och oj vad många frågor vi fått! Krockar man med morfar som bor i himlen om man åker flygplan? Har verkligen en hund åkt raket? Hur är det att åka raket, som en snabb karusell? Jag vill veta allt om astinater. Finns det rymdvarelser? Är det eld på raketer? Var ligger Finland?

Den äldre gruppen heter detta år VÄRLDSKRISTALLERNA och den yngre gruppen RAKETERNA.

Vi fortsätter så klart med restriktionerna kring Covid-19. Lämning och hämtning utomhus (gå ej in i hallen). Barnen ska vara friska i två dagar efter sjukdom. Och vi tvättar händerna typ hela tiden och mat och grönsaker läggs upp på tallrikar, inga skålar som skickas runt. Barnen måste också vara hemma direkt i början av en förkylning när det smittar som mest.

Aktivitetskalendern för hösten finns på sidan nu. För er som är nya så vill vi bara säga att detta är aktiviteter som går utanför den ordinarie gruppverksamheten, lite datum som planeringsdagar o sånt som kan vara bra o veta i förväg. De utflykter vi har kommer vara i närområdet, då det inte är läge att åka kommunalt än.

Tisdag den 15/9 har vi ett drop-in-fika hos Lotta från kl.14. Utomhus oavsett väder. För att vi inte ska bli för många på en gång så räknar vi med att ni stannar max en timme. Detta ersätter föräldramötet som vi ställer in pga pandemin. Syftet med mötet är ändå att ni föräldrar ska träffas o prata och det kan vi göra under ett fika också. Men har ni frågor om verksamheten eller annat så ta med dem! Välkomna!