Vecka 24

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 24

Sista inlägget för terminen….Så märkliga de här sista månaderna har varit. Medan mycket i samhället gått på halvfart så har det varit full fräs hos oss. Barnen har varit friskare än någonsin och det får oss att fundera på vilka rutiner vi vill fortsätta med…… Det har ju uppenbarligen varit klokt att lämna och hämta barnen utomhus så det kommer vi fortsätta med i början av nästa termin i alla fall. Barnen har tvättat händerna stup i kvarten och det tar vi med oss också. Vi vuxna har lagt upp all mat o grönsakerna på tallriken. Men då tar man ju bort lite av måltidspedagogiken……Hmm. Vi har ändrat en hel del annat också så det blir att fundera på vad man ska fortsätta med……Sen får vi ju så klart följa folkhälsomyndighetens och kommunens råd även i fortsättningen.

Vi har haft jättefint väder denna vecka och vår utedag var solig den med. Jättekul att vi hunnit med så många utedagar och utflykter, dessa dagar är de roligaste på hela året. Vi hinner med så många lekar o aktiviteter och sen får vi ändå tid över att bara vara. Alla har så god aptit på utedagarna också, det slängs mindre mat än när vi är hemma.

Vi har köpt in ryggsäckar till barnen, så får barnen bära sin egna vattenflaska, kåsa och bestick. Vi har nån tanke också om att stoppa ner material till en aktivitet i en av ryggsäckarna och den som har den ryggsäcken den dagen får “leda” aktiviteten.

Vi har fem barn som flyttar eller börjar skolan i höst och vi är som vanligt glada över att de får börja på nya äventyr, samtidigt som det är lite vemodigt och ledsamt att inte få träffa dem varje dag som vanligt. Vi hoppas så klart att alla fem kommer och hälsar på snart igen!

Vi vill tacka för gott samarbete med er föräldrar också! Utan en bra dialog med er så skulle ingenting fungera! Hoppas ni alla får en jättehärlig sommar!

Kram Lotta & Catrine