Vecka 23

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 23

Veckorna rusar förbi i en rasande fart och snart är det slut på den här terminen. Vi har i veckan “firat av” våra blivande skolbarn. De önskade besök på restaurang och vattenkrig, så det blev det i måndags kväll, tillsammans med glassbomb, trädgårdsjenga, bumperballs och en del annat. En fantastisk kväll tillsammans fick vi.

När vi stod i parken i måndags och såg väderprognosen började vi drömma, tänk om vi kunde komma till Lillsjön på tisdag. Vi tog en chansning och frågade er föräldrar om hjälp. Självklart vill vi inte att ni ska känna något tvång, utan det är verkligen bara om ni kan/vill/ har möjlighet. Vi är så tacksamma att vi får fråga, och även den här gången finns ni där och ställer upp alla som kan. Ni ska ALLA ha ett stort TACK! Vi hade en fantastisk dag på Lillsjön. Barnen fick plaska i sjön och de verkade knappt tycka det var kallt, skattjakt, såpbubblor och en massa lek hann vi med. En toppendag. Vi var noga med att smörja in barnen efter lunch men nästa gång får vi nog tänka på att smörja in oss själva och dricka vatten (åtminstone en gång under dagen) så kanske vi slipper få solsting o skyhög feber efteråt.

Flera barn i gruppen önskade sig dinosaurier till verksamheten, vi satt tillsammans och tittade på vilka de ville ha och la en beställning. Oj, vad barnen har lekt med dessa. En dag kom en spindel in och strosade mitt bland dinosaurierna, vi fångade den en kort stund och tittade på den med hjälp av mikroskopägget. Fascinerande att titta på i förstoring. När vi tittat klart släppte vi såklart ut den i naturen.

Nästa vecka blir sista bloggen för denna termin.