Vecka 22

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 22

Vi startade veckan med kalas för två barn i gruppen som fyllt år, så det blev födelsedagskalas för båda grupperna. Ett barn valde spagetti med köttbullar till lunch, det andra valde charkbricka. Smaken är som baken. Några lekar som väljs på nästan varje kalas är Hela havet stormar och Gömma nyckel, så även denna gång.

I tisdags var det dags för skolbesök för barnen som börjar skolan till hösten. Så många blandade känslor hos oss när vi ska släppa barnen vidare till skolan. Stort att de ska börja i skolan och vi ser fram emot besöken lika mycket som barnen, man står på skolgården och är stolt över att vi släpper iväg så fina barn till skolan, men samtidigt känns det vemodigt, för alla barn som lämnar verksamheten lämnar ett tomrum i höst.

En dag plockade vi fram massor av skapande material till barnen och lite olika förslag på vad man kunde göra av materialet, men självklart får alla skapa fritt, utifrån sin egen fantasi. Den här gången såg vi att många tittade på sin kompis och gjorde likadant, också ett sätt att lära sig på. De lite äldre barnen hjälpte också det yngre, någon försökte också ta över.

Nu när alla barn är tillbaka i verksamheten passade vi på att fira Familjedaghemmens dag. Tillsammans med Hacer och Maria samt deras barn begav vi oss ner i Gröna Dalen. Vi hade vädret på vår sida och stannade ute hela dan. Vi hade lekar med fallskärmen, uppvärmning inför loppet och såklart Bamseloppet. Barnen var sååå taggade, alla satsade allt vad de orkade. Under loppet skulle man springa snabbt, springa baklänges, hoppa på ett ben, snurra runt m.m. En ett-åring valde att springa åt fel hål och en annan ettåring spikade fast sig på startlinjen och vägrade ta ett steg. Såå kul att se. Såklart utdelades medaljer till alla barn.

Nästa vecka verkar det som om vi får några dagar med riktigt fint sommarväder, antar att vi alla längtar. Viktigt att ni försöker komma ihåg att smörja barnen med solkräm innan lämning, så fyller vi på under dagen.