vecka 19

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

vecka 19

Hela veckan har gått i återvinningens tecken. Vi gjorde fint i Brunna i måndags och tisdags. Vi har visserligen alltid en skräppåse hängande på vagnen och plockar upp när vi ser något skräp, men dessa dagar går vi djupare in på varför vi måste vara rädd om vår miljö.

I onsdags kom vi iväg till Ängsjö, äntligen! Vi är så tacksamma att så många kunde lämna och hämta barnen där! För det första ska vi inte åka kommunalt i dessa tider och för det andra har vi så många yngre barn just nu, så det blir en säkerhetsfråga också. Vi är också tacksamma för att vi gärna fick fråga igen, det kommer vi göra! Vi hade en toppendag där; barnen lekte i cirkusvagnen, i indiantälten, i borgen och vi hade egna “återvinningslekar” ute på ängen. Vi gick en tipspromenad som handlade om miljön, lärde oss en ny danslek och så klart var också Kungaskogen med! Vädret var bra också, lagom varmt och inget regn!

Vi hade planerat en sommaravslutning med att träffas allihop. Precis som alla förskolor och familjedaghem, så kommer den ställas in. Även om vi vuxna kan hålla två meters avstånd så kan inte barnen det. Känns tråkigt men så är läget som vi alla vet.

Vi vill påminna om att säga till i god tid om barnen blir lediga. Visst kan det vara så att det bestäms samma morgon men oftast vet man lite tidigare. Häromdagen när sju barn var lediga och bara två sagt till så måste vi ändra planeringen och det blir inte optimalt när vi inte vet åtminstone dagen innan.

Nästa vecka har vi familjedaghemmets dag med olika stationsaktiviteter. Den ser vi fram emot! Vi väljer den dag med bäst väderprognos.