Vecka 16

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 16

Under veckan har vi fördjupat oss lite i två sagor: De tre bockarna Bruse och De tre små grisarna. Barnen har fått lyssna på sagorna, vi har dramatiserat dem, ritat och de har fått berätta sagorna för varandra. Tanken är att fortsätta med samma sagor även nästa vecka.

Vi har i vårt Grön Flagg Tema fortsatt lyssna på Vännerna i Kungaskogen. En dag såg ett av barnen en skata uppe i trädet, kanske kunde det vara Hotta som är en av vännerna i Kungskogen. Vi la oss under trädet och tittade upp. Att lyssna på barnens berättelser om hur skatan bor i trädet och kanske ekorrarna som kan bo där med visade att de verkligen har lärt sig mycket om djuren i vår skog. När vi legat där en stund och tittat på trädet och himlen säger ett barn att det var mysigt, man känner sig lugn och fler barn stämde in. En mysig stund tillsammans.

Rävarna har haft musiklekar denna vecka. Vi hade inte kameran till hands men vi fortsätter med dessa instrumentlekar ute i skogen nästa vecka, det blir lite fler bilder då.

Vi har firat våra två april-barn! En blev fem år och den andra sex! Grattis!

Eftersom teatrarna är inställda har de skickat föreställningen på länk. Så teatern “Om igen” har alla 3-5-åringar sett nu. Det är klart att det inte blir samma upplevelse som att vara på plats i Kulturhuset men så är det ju just nu.

Det är så himla roligt att få ta del av ett-åringarnas första ord. Ofta lär de sig just orden som finns i form av bilder ovanför skötbordet. Kycklingen som säger piiiip, traktor, apa, äpple mm. Just eftersom vi alltid tittar på samma bilder vid blöjbyte så märker vi hur fort de lär sig!

Den här veckan var Bamseloppet planerat, men dessvärre har det varit förseningar med leverans av medaljer etc, vi avvaktar dessa, men hoppas på att genomföra Bamseloppet snart.

Vi påminner om planeringsdagarna 24/4 och 27/4. Då är verksamheten stängd.

Vi planerar en utflykt till Stigstorp nästa vecka. Utflykterna denna termin kommer att vara i närområdet då vi inte har lust att åka kommunalt i dessa tider.