Vecka 14

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 14

Vi vill börja med att hälsa vår nya kompis med familj varmt välkomna till Brunna Skogstroll. Inskolningen påbörjades i måndags och vi ser redan hur han uppskattar att upptäcka den nya tillvaron här med oss och sina nya vänner. Varje gång vi har en ny inskolning förundras vi över hur välkomnande och intresserade alla barnen i barngruppen är. Just denna hänsynsfullhet och hjälpsamhet när det kommer en ny kompis är vi så stolta för och det ska ni föräldrar vara också!

Den här veckan har vi fokuserat på påsken. Lite påskpyssel har blandats med diskussioner om varför vi firar påsk och samlingar i påskens tecken. Veckan avlutades med en god påsklunch, påsklekar och en del påskkärringar, påskharar med mera.

Vi har fler barn på plats nu och vi är tacksamma att alla barn som lämnas är helt friska i dagens läge. Vi fortsätter att ta emot barnen utomhus, tvättar händerna ofta och länge samt svarar på barnens frågor, för nu märker vi att barnen har många funderingar kring Corona och Covid19. Vi försöker vara lyhörda och tillgängliga, vi informerar inte om Corona, men vi pratar om barnens frågor och tankar utan att komma med för mycket “vuxeninformation”. Det vi däremot tjatar lite om är rutiner för handhygien tex ber vi dem sjunga blinka lilla stjärna (30sek) och utmana dem att få så mycket lödder som möjligt av tvålen genom att gnugga ordentligt.

Efter påsklovet hoppas vi på att starta upp utedagarna men vi blandar grupper lite hit och dit även i fortsättningen då vi inte kommer vara tillsammans allihop inomhus.

Nästa vecka ingen blogg, ses vecka 16! Ha en härlig påsk!