Vecka 11

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 11

Vi har tänkt lite extra på demokrati under veckan. Pratat om vad demokrati är. Vi har röstat och sett vad resultatet blir, en dag fick barnen rösta om det skulle vara pasta eller potatis till fisken, det blev flest röster på pasta, är det rättvist att det blev pasta då? Många frågor med bra diskussioner. Melodifestivalen säger ett barn, då är det också demokrati, man röstar om vilken låt som ska vara bäst från Sverige.

Vi har påbörjat barnens odling, det har odlats solrosor, tomater, jordgubbar, krasse och prydnadsgräs. Barnen har själva valt vad de vill odla. Nu kommer det en spännande period när vi ske så våra frön förvandlas till växter. Vi kommer följa det dag för dag. Bara vi kommer ihåg att vattna, det här kan lätt vara den svåraste uppgiften för oss 😉

Vi har haft bokstaven E denna vecka. Faktum är det svårt att hitta vanliga konkreta substantiv på E, såna som barnen använder ofta. Elefant, ekorre, eld, etta…… ja och sen då? Klart att det finns om man googlar efter en lista men jag svårt att komma på många spontant. Desto fler verb och adjektiv finns! Barnen fick tända tändstickor för att visualisera eld. De fick också smaka på enbär. Många grimaser blev det!

Vi har haft många laglekar ute. Snappa bandet är en. Ett par barn blev sura när deras band togs, så barnen ställde sig bakom fotbollsmålet och ropade att ingen annan fick komma dit! Det är också en smart strategi för att inte bli av med bandet!

Vi är tacksamma att ni förstår och respekterar att vi tar Coronaviruset på allra största allvar. Vi gör allt vi kan från vårt håll för att klara oss från smitta, vi följer dagligen folkhälsomyndighetens, kommunens och regeringens rekommendationer. Det gör att det vi säger gäller idag, kanske inte gäller imorgon. Men vi gör vad vi kan och vi håller er uppdaterade. Fortsätt hålla era barn hemma vid minsta tecken på symtom från luftvägarna eller feber. Och se till att de har fler än en frisk dag hemma. Håll er uppdaterade om läget i landet.