Vecka 10

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 10

Jag vill börja med att hälsa vårt nya barn välkommen till gruppen. Då han har syskon här är familjen redan väl bekant med verksamheten.

Det har varit ganska rått ute under veckan, så vi har haft många rörelselekar tillsammans med barnen. Det har vi alltid oavsett väder, men nu har man behövt röra på sig för att inte frysa, då blir det ännu mer.

Lite mellofebeber har vi haft under veckan. Några barn märker vi har följt melodifestivalen, känner igen låtarna och sjunger med. Andra lyssnar för kanske första gången, men fick snart sina favoriter. Vi har tittat, lyssnat och röstat.

Sagor har vi läst massor av såklart. Vi varierar med att vi läser böcker för barnen, med att vi tittar och lyssnar på sagan genom Polyglutt samt att vi lyssnar på sagor utan att ha bilderna. Man märker hur barnen, när vi lyssnar på sagor utan bilder, ändå får egna bilder i huvudet. Genom boksamtal med barnen kan de ofta beskriva hur det ser ut genom att bara lyssnat på sagan utan bild.

De yngre barnen har haft endel hämtauppdrag. I skogen fick de hämta olika färger, först klossar i olika färger och därefter försöka hitta olika färger i naturen. Inne fortsatte det med att hämta färger, men även former m.m.

Med anledning av Corona som nu sprider sig i Sverige vill vi säga att vi följer kommunens rekommendationer och håller oss hela tiden uppmärksammade på vad de säger. Mer om det finner ni att läsa på kommunens hemsida.

https://www.upplands-bro.se/varningsmeddelande/2020-03-01-det-nya-coronaviruset.html

Nästa vecka på torsdag ska barn födda 2015 på Dans. Det är ett Dansprojekt som kommer pågå fyra veckor. De dansar först tre veckor tillsammans med danspedagoger och därefter avslutas det den fjärde veckan med en dansföreställning.