Vecka 6

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 6

Den här veckan har vi haft “blåljusvecka”. Vi har bl.a. fokuserat på hur man kontaktar sos alarm. Vilket inte är helt lätt idag då de flesta har smart phone. Barnen vet att telefonnumret är 112, men att ringa det från en telefon som kräver lösenord är svårt.

Vi har också haft brandövning. Viktigt att veta hur brandlarmet låter, att det låter högt och att vi måste ta oss ut ur huset om det brinner. När brandlarmet gick i tisdags hade vi pratat mycket om det innan och sett film om hur man gör när brandlarmet går. Barnen kröp under gardinerna som symboliserade rök och tog sig ut.

Sedan har vi lärt oss “Hitta Vilse”, hur gör man om man kommer vilse? Vi har gjort reflexer och tittat på hur man syns med och utan reflex. Det har varit en viktig vecka med viktiga kunskaper för livet.

Grön flagg gruppen tittade på hur några djur i vår skog bor. Igelkotten, ekorren, skatan, räven, älgen och kaninerna. Dagen därpå såg de skatbon i flera träd, kul att se hur de snappar upp nya kunskaper.

Mattegruppen läste böckerna sortera och mönster samt provade på att göra mönster med blandat material hemifrån och från skogen.

Språkgruppen har fortsatt lekt med färger och vi har letat efter olika färger i skogen. Knacka på-böckerna är poppis i språkgruppen just nu.

Hela veckan har vi också haft bokstaven B i fokus. Det är roligt att se hur barnen snabbt lär sig våra rutiner kring ett tema. Vid varje bokstav har vi ett par lekar, några sånger, samling med bokstavsväskan och bokstavsblad att skriva. Vi gjorde detta med bokstaven A förra veckan, och nu kom de ihåg alla moment inför bokstaven B.

Vi har endast fått in fyra svar på enkäten från Våga Visa. Det är viktigt för oss att ni svarar och önskar at ni tar er tid att göra det. Har ni några funderingar vid någon fråga, där ni inte vet, fråga då gärna.

Nästa vecka ska vi gå på en föreläsning om Polyglutt. Polyglutt är ett digitalt verktyg för att arbeta språkutvecklande i förskolan med hundratals bilderböcker som vi använder oss av nu.