Vecka 5

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 5

Den här veckan startade vi upp ett projekt kring alfabetet. I måndags gjorde barnen bokstaven Aa ute med hjälp av pinnar från skogen, skrev i sanden och sjöng om bokstaven A, och de äldsta, de som ville, fick skriva och rita “bokstavsblad”. Vid flera tillfällen diskuterade vi ordet accelerera, och barnen fick leka tåg och öka och minska farten.

Vi har under veckan fokuserat på Allemansrätten. De äldsta barnen fick gå en tipspromenad och briljera med sina nyvunna kunskaper. Senare under veckan gjorde de en likadan tipspromenad för sina yngre vänner, de berättade då svaren och varför det var så.

De yngsta har i språkgruppen fått leta efter saker i skogen efter en viss färg. Sen hjälpte vi till med lite leksaker hemifrån eftersom allt i skogen just nu är brunt, brunt och brunt.

I skogen mätte några av barnen hur många morötter långa kompisarna var. Vi fortsatte prata längd hemma. En anakonda kom vi fram till är max fem meter lång och det var kanske Catrine med, men där var det lite oklart.

Nästa vecka kommer vi ha en liten “blåljusvecka” samt lära oss Hitta Vilse. Vårt arbete kring Kungaskogen och alfabetet fortsätter parallellt.