Vecka 3

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 3

 Välkomna till en ny termin och nytt decennium!

Vi hälsar vår nya lilla ett-åring välkommen! Hon verkar precis som vår andra ett-åring trivas bäst mitt bland alla andra barnen, helst i färd med nån rörelselek eller sång! 

Vi pratar om att våra djur som bor i skogen vanligtvis har svårt att hitta föda så här på vintern. Nu i år är det än så länge varmt och ingen snö har vi i sikte så vi tror ändå de har det lättare i år med just den biten. Barnen tyckte ändå vi skulle hjälpa dem lite, så nu har  vi har gjort mat till våra småfåglar. Vi hängde ut maten i skogen.

Så klart har vi haft en julgransplundring som vanligt, denna gång runt en tall. Så en jultallsplundring blev det.  Och traditionell fiskdamm efteråt, där några fick en påse med frukt o annat gott och några fick kalsonger eller toalettpapper. Ja, det kan ju inte alltid bli rättvist! Blink, blink.

Vi vill påminna om att säga till i god om ert barn inte kommer. Även om det bara gäller ett av syskonen så vill vi veta det dagen innan, om ni vet då. Ibland kan det ju förstås vara så att det händer något under natten som gör att man inte kan komma. Vi påminner också om att ni måste meddela innan kl. 15 om ändrade tider eller att barnet kommer efter sjukdom. Att vi “tjatar” om det här beror på att vi lägger ner så mycket tid på planering och förberedelser av dagen, då underlättar det att vi vet vilka barn vi har på plats, och vilka tider. Det är helt avgörande för vilka aktiviteter vi väljer.

Vi har tyvärr haft många fall av magsjuka denna vecka, men vi hoppas att det är fort övergående.

Nästa vecka är alla tillbaka efter julledighet och vi startar upp med gruppverksamheten.  Aktivitetskalendern ligger nu här på sidan med viktiga datum för vårterminen.