Vecka 50

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 50

Så himla rolig och intensiv vecka vi haft! Vi började veckan med att baka pepparkakor och lussebullar. Nissan hade busat och gjort alldeles för mycket deg så det svämmade över i bunken och ner på köksbänken. Det var barnen väldigt roade av!

Nisse och Nissan fortsätter att busa och ge oss uppdrag varje dag. Ibland pratar de med oss också. De knackar, ropar, snarkar och skrattar. Om lamporna är tända så finns ett brev till oss med uppdrag, men är lamporna släckta så ska vi inte störa dem när de sover. Det tar aldrig mer än en minut för barnen att upptäcka att lamporna har tänts.

I tisdags var det dags för nobelfesten! Efter pulkabacksåkning tände vi några tomtebloss. (Utomhus då de innehåller ämnen som inte är så bra att andas in.) Några vågade hålla i blossen själva medan andra nöjde sig med att titta på. Vi pratade förstås om Alfred Nobel och hur det firas varje år med olika pristagare. Så klart hade vi prisutdelning också! Efter det blev det dans och tre-rätters lunch.

Så var det äntligen dags för årets luciatåg! Alla sjöng så fint, trots att hela huset var fyllt med publik, modigt måste vi säga. Så mysigt att våra -13:or ville vara med också!

Nästa vecka julfest på torsdag. Då blir det tomtespår, jullekar, julbord och juldisco.