Vecka 49

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 49

I början av veckan låg snön kvar och vi passade på att vara vid backen. Barnen åkte stjärtlapp, alla barn är verkligen duktig på att visa hänsyn. Vårt yngsta barn som ännu inte åker i backen vill ändå hela tiden vara med de andra barnen, han går upp och ner i backen, trillar omkull, reser sig upp och provar igen. Hela tiden har de andra barnen koll på vart han är så de inte råkar köra på honom eller någon annan.

Den här veckan har verkligen varit stora “pysselveckan”. Hela veckan har vi ägnat till julskapande. Barnen gör efter egen förmåga och de saker de vill. De får förslag på vad man tex kan göra genom bilder på olika skapande, men därefter får fantasin flöda. I torsdags maxade vi genom att ta fram allt material man kan tänka sig och bjöd in Hacers barn, kreativiteten flödade hela dagen. En sak som är säker är att vi kommer ha glitter fram till midsommar i skrymslen och vrår.

Nisse och Nissan fortsätter att både busa med barnen samt ge dem olika uppdrag. De har bl.a. klistrat ögon på all frukt, dragit snöre genom hela rummet och för dörren och mycket annat. Ibland hör vi hur de snarkar eller tjoar där innanför dörren. December är verkligen en magisk tid.

Såklart fortsätter luciaträningen för fullt. Barnen är så duktiga och ser fram emot att få lussa för er. Torsdag den 12/12 klockan 15 är det äntligen dags. Kom tidigast 15 minuter innan för barnens skull. Vi kanske blir många, men om vi ser till att cirkulera ska vi nog se till att alla får plats.

På tisdag nästa vecka är det Nobeldagen, vi uppmärksammar det genom att prata om vem Alfred Nobel var, varför vi har Nobeldagen och såklart en Nobellunch.