Vecka 48

Dagmamma, brunna, dagbarnvårdare, familjedaghem, pedagogisk omsorg

Vecka 48

Äntligen har vi nu gått från höst till vinter under veckan, vi håller tummarna att vi hinner leka lite i snön innan den försvinner igen.

Under veckan som varit har vi ägnat oss åt skapande tillsammans med barnen. Alla barn har gjort varsin adventsljusstake och de har verkligen lagt ner tid på sina ljusstakar. Att få se hur barnen utvecklar sitt skapande är roligt, se hur stolta de är över sina verk och återigen, vi blir så stolta att se hur barnen hjälper varandra. Under nästa vecka kommer vi fortsätta på temat julskapande.

Luciaträningen är också i full fart. Hos oss sjungs det luciasånger just nu hela dagarna, men hör alltid något barn sjunga på någon sång.

Barnen gissar att Nisse och Nissan kanske är på väg att flytta in igen. I hyllplanen där de bodde i fjol har det hänt nya saker varje dag. Hyllan är avstängd med avspärrningsband och koner. Man ser hur någon arbetat där när vi inte är i närheten. Pyttesmå verktyg används i arbetet. Vi älskar mystiken så här års och barnen är verkligen förväntansfulla. Kanske flyttar de in under helgen, spännande.

Självklart har vi också varit ute mycket i veckan som alltid, växlat mellan skogen och olika parker. Vi blandar in rörelselekar och samarbetslekar under utevistelsen.

Nästa vecka kan det återigen vara svårt med vilka kläder man ska skicka med barnen. Ser ut som om vi får några riktigt kalla dagar och några varma. Men det där känns som om ni är proffs på nu, att skicka med kläder efter alla olika sorters väder.